Well Water - Page 2 - The Planted Tank Forum
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #16 of 19 (permalink) Old 01-12-2013, 08:02 AM
Planted Tank Guru
Join Date: Jan 2010
Location: Contra Costa CA
Posts: 10,500
It would be interesting to see a water report now that the well has been in more constant use.
If the red film had time to build up, but is disappearing, perhaps the water was not being used much and the minerals had a chance to precipitate? And now that you are running more water it is dissolving those minerals and carrying them away.
Maybe there is not as high a mineral level as it seemed just looking at the plumbing.
Diana is offline  
Sponsored Links
post #17 of 19 (permalink) Old 01-16-2013, 03:25 AM Thread Starter
Wannabe Guru
Join Date: Dec 2003
Location: Taunton ,MA
Posts: 1,694
Will I just place my order for a 80,000 Grain water Softener for the house . So now I have 2 Big Blue's 20in whole filters {1 sediment and 1 10 micron charcoal filter} , water softener and and RO for drinking and frige. Some time I might get another RO for my fish tanks and maybe a holding tank to do water changes, going to wait another month before having to do another water test.
inkslinger is offline  
post #18 of 19 (permalink) Old 01-16-2013, 04:17 AM
Pixel Prestidigitator
GraphicGr8s's Avatar
Join Date: Apr 2011
Location: West coast of the east coast of the USA.
Posts: 3,621
No chlorinator?

Dilution is the solution for the pollution.
Quote me as saying I was misquoted.
Once you get rid of integrity the rest is a piece of cake.
Here's to our wives and sweethearts - may they never meet.
If you agreed with me we'd both be right.
GraphicGr8s is offline  
post #19 of 19 (permalink) Old 02-19-2013, 02:32 AM Thread Starter
Wannabe Guru
Join Date: Dec 2003
Location: Taunton ,MA
Posts: 1,694
No chlorinator , My water system has been up and running for a couple of weeks , going to do a water test in about 2 months again to compare my test . My tank is not set-up yet , thinking of making a 2x4 pressure treated frame to put my stand on fig. I will use lag bolts to hold together if I can. Was thinking of re sanding and staining my Oak stand while I wait.
inkslinger is offline  

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the The Planted Tank Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome