My first planted! - Page 2 - The Planted Tank Forum

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #16 of 22 (permalink) Old 09-03-2013, 02:22 AM Thread Starter
Algae Grower
 
Join Date: Aug 2013
Location: Cereal City, MI
Posts: 23
more on the update.


does it look like the hairgrass is melting? or dying.. plants are all still so new to me!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	20130902_194125.jpg
Views:	55
Size:	99.5 KB
ID:	202833  

Click image for larger version

Name:	20130902_194052.jpg
Views:	59
Size:	72.0 KB
ID:	202841  

recklesswalser is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #17 of 22 (permalink) Old 09-04-2013, 04:32 PM Thread Starter
Algae Grower
 
Join Date: Aug 2013
Location: Cereal City, MI
Posts: 23
also, how can I go about splitting my hair grass to fill in more area? and not kill the plant.

any help guys?

Last edited by recklesswalser; 09-04-2013 at 05:40 PM. Reason: left out a question
recklesswalser is offline  
post #18 of 22 (permalink) Old 09-04-2013, 05:44 PM
Planted Tank Enthusiast
 
peachii's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: TN
Posts: 890
It does look like parts of it are brown and dead, if it's green closer to the bottom you can clip off all the brown and leave the green. I still see some green in there so it may bounce back but I'd cut off the brown patches for sure.

I tried DHG a month or so ago and it all died but today or yesterday I noticed a few patches of tiny green poking out of the sand so I think it might have melted and is trying to come back, which is awesome. So don't lose hope maybe it's just adjusting to your tank or submerged life in water.
peachii is offline  
post #19 of 22 (permalink) Old 09-10-2013, 02:16 AM
Planted Member
 
flutterbug's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Southeastern New Hampshire
Posts: 172
The DHG did that for me, but it didn't die out until a year and a half later, now I only have few spots left. I think it was due to old bulbs. I am pretty sure all your plants are trying to adapt to their new home. Some plants it takes a very long time! I never had luck with any soft leaved plants, I can't remember for sure but a reddish one, and an ambulia. They always slowly died. I think they need co2.
flutterbug is offline  
post #20 of 22 (permalink) Old 09-10-2013, 04:26 AM
Wannabe Guru
 
Join Date: Jun 2013
Location: Merriam, Ks
Posts: 1,949
Root tabs drive my dhg, iv ed got 1/3 of my tank done in a month. Trim the brown. Let some new green come through. Once it gets about 2 inches tall, cut 1/4 of it off the top. If you clumped them in a grid, they will root out quickly. Bright green grass.
Italionstallion888 is offline  
post #21 of 22 (permalink) Old 09-11-2013, 12:34 AM
Algae Grower
 
Marshallshred85's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Location: oklahoma
Posts: 28
Looks nice! I was about to do the clip on lights myself, are you running co2, and what is the substrate?
Marshallshred85 is offline  
post #22 of 22 (permalink) Old 09-11-2013, 01:04 AM Thread Starter
Algae Grower
 
Join Date: Aug 2013
Location: Cereal City, MI
Posts: 23
i'm loving the lights! and yeah diy co2. and dirt capped with sand/black gravel
recklesswalser is offline  
Reply

Tags
20 long, dirted, first planted

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the The Planted Tank Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome