BGA 5.5g low-tech - The Planted Tank Forum
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 (permalink) Old 08-01-2006, 11:35 PM Thread Starter
Planted Member
PTrader: (7/100%)
Join Date: Feb 2005
Location: Seattle,WA
Posts: 250
BGA 5.5g low-tech

I had a bunch of endlers in my low-tech 5.5g nano w 18w over it that I gave away recently. I am getting an outbreak of thread algae+BGA now. I imagine the large bioload removal must've thrown off the balance somehow, as well as removed a substantial chunk of the nitrate source.
The only inhabitants in there now are a few cherry shrimp and a pair of pygmy cories. I feed way less now since there are less fish, so how can I adjust the balance to meet the previous demands of food/waste? Will it "reset" itself in time?

bpm2000 is offline  

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the The Planted Tank Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome