How much lilght for 120g? - The Planted Tank Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 06-04-2004, 06:19 PM Thread Starter
Algae Grower
 
Join Date: Jun 2004
Location: Brampton, Ontario, Canada
Posts: 23
How much lilght for 120g?

I have a 120g, 60x18x26(LxDxH). I upgraded to 260w pc. Is it enough? I am having problems with algea and am trying to play with ferts a bit. I have added as a temporary measure 80w more watts of NO light to see what happens.

Thanks

falcon
falcon is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 06-04-2004, 09:35 PM
Wannabe Guru
 
wellbiz's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Michigan
Posts: 1,270
Quote:
Originally Posted by falcon
I have a 120g, 60x18x26(LxDxH). I upgraded to 260w pc. Is it enough? I am having problems with algea and am trying to play with ferts a bit. I have added as a temporary measure 80w more watts of NO light to see what happens.

Thanks

falcon
falcon, I have a 120 tank and run @310 watts over it and have had luck growing all but a few plants(which i suspect is more water condtion oriented then light). Algae issue are usually a result of your tank being out of balance. Are you injection C02 and what kind of ferts are you adding and what are your water specs...

Jason

120g, Flourite & Sand. DIY Stand and Canopy. CF lighting 3wpg, Pressurized C02, DIY reactor. 2-XP3's, 500watt heater.
Heavily planted
wellbiz is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 06-05-2004, 04:11 AM Thread Starter
Algae Grower
 
Join Date: Jun 2004
Location: Brampton, Ontario, Canada
Posts: 23
Thanks for your reply Jason. Yes, I am injecting CO2. I try to keep my pH around 6.7-6.8. My kH is 5.5-6, gH 6, nitrates I am trying to keep at 10pmm(recently by adding NO3), Phosphates are around 0.5ppm(started adding Enema today). I have mixed PMDD and I am adding it at 8ml/day. I am also using root tabs for swords. I am looking into dosing dry traces, same as I started doing with NO3. I do 50% w/c weekly.

That's my story. I just can't get rid of algea. It seems that it has intensified in the last few days. The tank has been up for about 6 months now. Before I had BBA, I think, the one that is hard to pull off. Now, I have more of that slimy green algea.

At this point, I don't know what to do. I am trying everything.

As you can see, I need help. All I had so far is headache. Can't even enjoy the tank.

falcon
falcon is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the The Planted Tank Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome