Aquaticlife 30" T5 for 20 Gal. Long - The Planted Tank Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 (permalink) Old 02-27-2013, 12:55 AM Thread Starter
Planted Tank Enthusiast
 
Mumford's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Michigan
Posts: 644
Aquaticlife 30" T5 for 20 Gal. Long

Hello all.

Does anyone have experience with these lights: http://www.marineandreef.com/Aquatic...p/ral20139.htm

It's an AquaticLife with 2 T5HO Bulbs and is actually 30 inches which would be perfect for the 30 inch long 20 gallon tank.

Does anyone have one on their 20 long or know if it would it be enough light for higher light plants?
Mumford is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old 02-27-2013, 01:07 AM
Planted Tank Guru
 
Aquatic Delight's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Space Coast, Florida
Posts: 2,299
i run a t5no over a 20l and it is more than enough light, IMO the ho would be very high light.

Will
________________________________

Hillstream/Boreno Loach Refuge

Space Coast Aquatic Plant Society on Facebook.
Aquatic Delight is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old 02-27-2013, 03:25 AM
Wannabe Guru
 
Join Date: Aug 2011
Location: Denver, CO
Posts: 1,703
Very nice fixtures.

I have two of the 2 bulb T5HO fixtures in shorter lengths.

They are too much light for non-CO2 tanks.

On a very short tank like a 20L that would be a ridiculous amount of light.
madness is offline  
post #4 of 6 (permalink) Old 02-27-2013, 06:20 PM Thread Starter
Planted Tank Enthusiast
 
Mumford's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Michigan
Posts: 644
Any other recommendations for a 20L?

Mumford is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old 02-27-2013, 06:26 PM
Planted Tank Enthusiast
 
Join Date: Feb 2009
Location: new york
Posts: 711
Finnex LED fixture?

The Fugeray, The Ray 2 is more light
owens81jw is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old 02-27-2013, 06:43 PM Thread Starter
Planted Tank Enthusiast
 
Mumford's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Michigan
Posts: 644
Trying to go with T5s. The LEDs just don't seem the same to me

Mumford is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the The Planted Tank Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome